Restart a pus un sistem fotovoltaic de 800 kW pentru Rekord, producător de încălțăminte din Alba. Va mai instala alți 300 kW pentru aceeași firmă

Restart Energy anunță finalizarea implementării unui nou sistem de panouri fotovoltaice, în valoare de peste 630.000 de euro pentru compania Rekord SRL, potriviit unui comunicat de presă al celor două companii.

Proiectul  constă în instalarea a 1.776  de panouri, pe o suprafață de 8.000 mp, cu o putere de 800 kWp. Proiectul solar instalat pe acoperișul unității de producție din județul Alba (Alba Iulia) a acoperă aproximativ 80 % din consumul energetic al companiei.

Investiția în valoare de peste 630.00 euro urmează a fi amortizată în mai puțin 4 de ani.

Panourile solare vor produce 21.250 MWh în 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia de peste 3,4 milioane de euro și o diminuare a emisiilor de CO2 de 267 tone și a deșeurilor radioactive de 2,6 kg.

Recent, Restart Energy a semnat un nou contract cu compania Rekord pentru un nou proiect de panouri fotovoltaice ce va fi instalat pe acoperișul unității Rekord din Teiuș, Județul Alba. Cele 654 de panouri, cu o putere de 300 kWp reprezintă o investiție de peste 200.000 de euro ce urmează să fie amortizată în aproximativ 2 ani și jumătate. Compania va acoperi astfel 80% din consumul propriu de energie.

„Am luat hotărârea de a produce energie verde pentru consumul propriu pentru că este mai avantajos din punct de vedere financiar și pentru că ne dorim să acționăm responsabil în raport cu mediul. Suntem foarte mulțumiți de primul proiect dezvoltat împreună cu Restart Energy, de felul în care a decurs colaborarea noastră și de aceea am semnat recent un nou contract, pentru un nou sistem de panouri fotovoltaice, pentru unitatea de producție din Teiuș”, spune Fabio Vettoretto, reprezentantul companiei Rekord.

„Sistemele fotovoltaice sunt o soluție convenabilă și sigură. De altfel, sistemele fotovoltaice sunt atât de competitive încât costul de producție a energiei solare pentru o centrală nouă care necesită și amortizare este de două ori mai mic decât costul de producție a unei centrale pe cărbune deja amortizată”, afirmă Armand Domuța, General Manager Restart Energy

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte  regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

Restart Energy este o companie cu capital mixt românesc-american, înființată în 2015 la Timișoara. În 2022, Restart Energy a dezvoltat 60 de proiecte fotovoltaice, cu o putere instalată de aproximativ 15 MW, pentru companii din sectorul industrial, retail și HoReCa. Compania încheie anul 2022 cu vânzări de peste 10 milioane de euro pe segmentul instalațiilor fotovoltaice și o cifră de afaceri de 55 milioane de euro.

Compania Rekord, specializată în producția de încălțăminte, a fost înființată în 1994, la Alba Iulia, de către Alcide Giacometti. Compania produce încălțăminte pentru mari branduri internaționale – ghete de trekking, ghete de vânătoare, cizme pentru motociclete, încălțăminte de ski fond, încălțăminte de protecție și încălțăminte militară. Rekord are peste 400 de angajați și a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 47.960.703 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *