Renovatio pune la Coloseum Mall din București un sistem fotovoltaic de 1 MWp. Panouri pe acoperiș și în parcare

Colosseum Mall, în parteneriat cu Renovatio, companie care deține în cadrul grupului o firmă specializată în soluții EPC pentru proiecte fotovoltaice, va instala un sistem fotovoltaic de 1MWp, contribuind astfel la reducerea cu 360 de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon, cantitate care ar putea fi absorbită de o pădure cu peste 4,000 de copaci, arată cele două companii într-un comunicat.

Panourile fotovoltaice vor fi amplasate atât pe acoperișul centrului comercial, cât și în parcare, pe structuri de tip carport. Suprafața acoperită de panouri fotovoltaice va fi de aproximativ 9.000 mp, iar capacitatea instalată va putea produce aproximativ 1.315 MWh/an.

Investiția în acest proiect va depăși 1 milion de euro și va fi asigurată de Renovatio, în baza unui parteneriat strategic de lungă durată cu Colosseum Mall.

„Reducerea emisiilor de Co2 trebuie să fie astăzi o preocupare majoră a tuturor operatorilor economici și nu numai, mai ales în marile orașe. Parteneriatul nostru cu Renovatio reprezintă un pas foarte important, întrucât putem astfel să contribuim la protecția mediului înconjurător în mod responsabil, prin reducerea substanțială a consumului de energie electrică.”, a declarat Mihai Dinu, General Manager Colosseum Mall, în comunicat.

„Renovatio a venit cu un model de business nou pentru piața din România și face investiții în sisteme fotovoltaice pe acoperișul clienților, pe care le construiește, operează și întreține, aceștia beneficiind de energia verde produsă de sistemul fotovoltaic, în cadrul unui parteneriat pe termen lung, avantajos ambelor părți. Ne bucurăm să sprijinim mediul de afaceri, punând sustenabilitatea în prim plan, și să lucrăm alături de companii care demonstrează grijă pentru mediul înconjurător, alegând soluțiile Renovatio.

În România, acoperișul clădirilor este neexploatat, iar noi ne dorim să ajutăm companiile să eficientizeze consumul de energie electrică, prin aportul energiei verzi din sisteme fotovoltaice, în consumul propriu. Acum orice companie are posibilitatea să își eficientizeze consumul de energie.”, declară Horațiu Regneală, CEO Renovatio Solar.

Colosseum Mall este ituat în sectorul 1 al capitalei, în zona de Nord-Vest, pe șoseaua Chitilei nr. 284.

Începând cu anul 2005, Renovatio a construit proiecte în domeniul energiei din surse regenerabile însumând peste 2.300 MWp în centrale eoliene și peste 350 MWp în proiecte fotovoltaice în țări precum România, Columbia, Moldova, Polonia, Italia, Grecia, Bulgaria și Portugalia. Renovatio este furnizor de energie acreditat în România cu peste 6.000 de puncte de consum în portofoliu, livrănd în total peste 1.500 GWh pe an. Renovatio are în portofoliu proiecte implementate în parcuri fotovoltaice și eoliene, precum și proiecte fotovoltaice industrial. Compania continuă proiectele și pe zona mobilității electrice, dezvoltând cea mai vastă rețea de stații de încărcare a mașinilor electrice din România, cu peste 300 puncte de încărcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *