Renovatio dezvoltă un parc eolian de 50 MW în județul Constanța

Firma Eolenerg Project SRL din București a obținut în luna iulie aviz tehnic de racordare (ATR) pentru construirea unui parc eolian cu o capacitate de 49,8 MW în județul Constanța, potrivit datelor publice ale operatorului de transport și sistem Transelectrica.

Eolenerg Project SRL a primit ATR în iulie 2021 de la distribuitorul de energie electrică al zonei – E-Distribuție Dobrogea, pentru un parc eolian de 49,8 MW situat în localitatea Săcele din județul Constanța. Potrivit datelor publice, centrala electrică eoliană ar urma să fie operațională anul viitor.

Centrala se va lega la o stație de 110/20 kV, Sitorman, situată la 14 km distanță, care va fi extinsă, printr-un racord nou.

Potrivit economica.net, Eolenerg Project SRL este deținută în proporție de 75% de Renovatio Asset Management, Renaovatio fiind un nume cunoscut în domeniul regenerabilelor din România.

Începând cu anul 2005, Renovatio a construit proiecte în domeniul energiei din surse regenerabile însumând peste 2.300 MWp în centrale eoliene și peste 350 MWp în proiecte fotovoltaice în țări precum România, Columbia, Moldova, Polonia, Italia, Grecia, Bulgaria și Portugalia. Renovatio este furnizor de energie acreditat în România cu peste 6.000 de puncte de consum în portofoliu, livrănd în total peste 1.500 GWh pe an. Compania are în portofoliu proiecte implementate în parcuri fotovoltaice și eoliene, precum și proiecte fotovoltaice industrial. Compania continuă proiectele și pe zona mobilității electrice, dezvoltând cea mai vastă rețea de stații de încărcare a mașinilor electrice din România, cu peste 300 puncte de încărcare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *