“Regele eolienelor” vinde italienilor de la Alerion fima care dezvoltă un parc eolian de 108 MW în Dobrogea

Emmanuel Muntmark, cel mai mare dezvoltator de proiecte eoliene din România, a vândut partenerilor săi de la Alerion restul acțiunilor pe care le mai deținea la o firmă care dezvoltă un parc eolian în Dobrogea

Muntmark a vândut către Alerion Energy Ro, partener mai vechi căruia i-a vândut și în trecut participații la firme de proiect din sectorul regenerabilelor, 54 % din firma Vulturu Wind Farm, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, dar care a fost luată în februarie.

După această tranzacție, Muntmark a ieșit definitiv din acționariatul companiei, așa că italienii de la Alerion dețin acum integral compania.

Firma deținută acum integral de Alerion dezvoltă un parc eolian, Vulturu Vest, de 108 MW, în zona Dobrogei.

Referitor la această companie, decizia din februarie este finbalul unei strategii mai vechi. În ianuarie, scriam că Muntmark a vândut  vândut partenerilor săi de la Alerion Clean Power încă 27% din participațiile la trei firme care dezvoltă tot atâtea proiecte eoliene în Dobrogea.

Într-o primă tranzacție, Muntmark a vândut către Alerion Energy Ro 27% din compania Vulturu Power Park. Muntmark rămăsese  majoritar, cu 54%, iar Alerion a ajuns la 45%.

Într-o altă tranzacție, Muntmark a vândut tot către Alerion Energy Ro 27% din firma Vulturu Wind Farm, astfel că Muntmark a rămas atrunci  majoritar, cu 54%, iar participația Alerion a crescut la 45%. Acum, a vândut tot.

În fine, într-o a treia tranzacție Muntmark a vândut, la fel, către Alerion Enegy Ro, 27% din compania Energo Windprod SRL, Muntmark rămânând majoritar, tot cu 54%, iar Alerion ajungând la o cotă de 45%.

Toate cele trei companii, înființate de Muntmark, se ocupă de dezvoltarea unor proiecte eoliene în zona Dobrogei, respectiv centrala electrică eoliană (CEE) Vulturu Est, de 114 MW, CEE Vulturu Vest, de 108 MW, respectiv CEE Vulturu Nord, de 114 MW.

Alerion a anunțat în 2021 că va investi aproximativ 700 milioane de euro în creșterea capacității instalate în special în Italia, România și Spania. Compania spunea atunci că vrea să ajungă la o capacitate totală de peste 1,5 MW, din care 300 MW din proiecte fotovoltaice.

Citește și:

Alerion începe producția la două noi parcuri fotovoltaice și depășește pragul de 100 MW capacitate instalată în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *