RCS&RDS a depăşit pragul de 100.000 de clienţi de energie electrică, majoritatea casnici. Acum are cea mai bună ofertă pentru populaţie

Gigantul telecom RCS&RDS continuă să-şi crească numărul de clienţi casnici cărora le furnizează energie electrică, potrivit ultimelor raportări ale companiei, în condiţiile unei oferte de preţ foarte bune în actualele condiţii de piaţă.

RCS&RDS alimenta cu energie electrică 102.508 locuri de consum la finalul trimestrului trei al acestui an, potrivit datelor pe care compania este obligată să le publice. Marea lor majoritate, adică 96.666, sunt locuri de consum ai consumatorilor casnici, în creştere cu peste 12.500, sau 15%, faţă de finalul primului trimestru al anului.

Cu toate acestea, cantitatea de energie furnizată în cel de-al treilea trimestru al anului este mai mic: sub 81 GWh, faţă de 86 GWh în primul trimestru, şi relativ la acelaşi nivel cu al treilea trimestru.

Explicaţia pentru care compania telecom devine un furnizor din ce în ce mai mic de energie electrică ţine de schimbarea modelului de business. După creşterile masive de preţ al energiei în piaţă de la începutul anului trecut, care i-au generat pierderi, RCS&RDS a anunţat că îşi va reduce cantităţile furnizate, prin renunţarea la consumatorii mari comerciali dar cu accent pe creşterea numărului de clienţi persoane fizice, care au, individual, un consum mic dar predictibil.

Iar strategia îşi arată efectele: RCS&RDS a strâns 12.500 de clienţi casnici noi, dar a renunţat la 1.400 de clienţi noncasnici mici, de la începutul anului, şi la trei clienţi non-casnici mari, în aceeaşi perioadă. Pe această ultimă tranşă de consumatori, compania a livrat celor 21 de clienţi mari pe care-i mai are doar 11 GWh, de trei ori mai puţin decât celor 24 pe care îi avea în primul trimestru al anului: 34 GWh. Asta înseamnă că, printre cei trei clienţi din această categorie care nu mai primesc energie de la RCS&RDS era cel puţin un client cu un consum substanţial.

În ultimul trimestru, circa 2.900 de clienţi casnici au denunţat unilateral contractele cu RCS&RDS, de trei ori mai mult decât în fiecare dintre trimestrele precedente. Totuşi, tot în ultimul trimestru, alţi 6.200 de casnici au plecat de la alţi furnizori şi au trecut la RCS. Numărul este însă de două ori mai mic decât cel din primul trimestru al anului.

Citeşte şi:

Preţurile mari din piaţă şi reglementările ANRE pun cruce dezvoltării pieţei concurenţiale de energie electrică. Ce trebuie să ştie consumatorii casnici

RCS&RDS are o ofertă foarte bună pentru clienţii casnici, mai ales în actualele condiţii în care preţurile de pe piaţa de energie sunt în creştere. Compania are un preţ pentru energie de doar 0,19 lei/kWh (scade la 0,18 lei pentru cei care sunt abonaţi la alte servicii Digi), fără tarifele de transport, distribuţie şi taxe, la care se adaugă un abonament de 0,20 lei pentru fiecare zi de consum.

Potrivit comparatorului de preţuri de pe site-ul ANRE, RCS&RDS are cea mai bună ofertă pentru casnici în zona Bucureşti Ilfov, fiind singura mai bună decât cea cu care furnizorul de ultimă instanţă Enel asigură energia în regim de serviciu universal, la preţ avizat de stat. Pentru un consum de 150kWh lunar, cam cât este media în Bucureşti, o factură RCS&RDS este de 84,7 lei, faţă de factura Enel în regim de serviciu universal (86,85 lei) şi faţă de 95,2 lei, cât este cea mai bună ofertă a unui alt furnizor concurenţial, acum CEZ.

Contractul de furnizare pe care îl propune RCS&RDS are durata de un an, iar provocarea pentru furnzor este să poată menţină acest preţ , care este extrem de avantajos în condiţiile în care piaţa este mult mai sus, timp de un an pentru clienţii săi.

Citeşte şi:

Alro, cel mai mare consumator din ţară, nu a găsit să cumpere energie pe bursă, pe piaţa dedicată clienţilor mari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *