Răzvan Nicolescu: Urmează alegeri pentru boardul Eurelectric, e rândul României să desemneze o persoană

Răzvan Nicolescu, consultant în materie de energie la Deloitte și fost ministru al Energiei atrage atenția că este rândul României să desemneze o persoană pentru boardul uneia dintre cele mai importante asociații ale industriei energetice din Europa

“În curând urmează alegeri pentru completarea boardului Eurelectric, asociația europeană a industriei de energie electrica. Vine rândul Romaniei să aiba un loc acolo pentru că dupa regretatul Stelian Gal (fost director al Transelectrica -n.red.)  nu a mai fost nimeni. Contextul e perfect. Trebuie doar ca cineva din industrie (CEO sau CFO) să își depună formal candidatura și să avem cotizația platită la zi. Ar fi bine să fie cineva de la o companie de stat” a scris Răzvan Nicolescu pe pagina sa de facebook.

Fostul ministru al Energiei arată în postarea sa care sunt avantajele pe care le conferă această poziție

“Prezența în acest board, într-o poziție de vicepreședinte, ar ajuta să se înțeleagă mai bine procesul de digitalizare, inclusiv că trebuie să instalăm mai multe contoare digitale pentru ca românii să nu mai platească facturi estimate eronat. Ar ajuta de asemenea să se înțeleagă oportunitățile fantastice oferite de tranziția energetică dar și faptul că nimic nu e mai important decât un tratament respectuos la adresa consumatorilor fără de care sectorul nu poate exista. Nu în ultimul rând, o prezență mai activă a industriei energetice de stat la Bruxelles va ajuta la înțelegerea regulilor de unbundling care sunt încalcate des de companii de stat de la noi în litera și spiritul lor, deși sunt în vigoare de aproape 10 ani”

Eurelectric (Asociația Uniunea industriei energetice europene) este una dintre cele mai puternice organizații ale industriei energetice din Europa, care reprezintă peste 3.500 de companii, din 30 de state de pe tot continentul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *