Rafinăria Petromidia intră în revizie generală timp de o lună şi jumătate

Rompetrol Rafinare va opri în perioada 13 martie – 30 aprilie 2020 activitatea de producţie a rafinăriei Petromidia Năvodari şi a diviziei de petrochimie, în vederea desfăşurării reviziei generale programate.

În acelaşi timp, potrivit unui comunicat al companiei, rafinăria Vega Ploieşti îşi va reduce parţial activitatea de producţie pentru o serie de lucrări de revizie, dar şi pe fondul diminuării materiilor prime/semifabricate livrate de rafinăria Petromidia – cea mai mare unitate de profil din România şi una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre.

„Compania va acoperi în această perioadă cererea de produse petroliere din stocurile proprii, ori de pe piaţa regională”, se menţionează în comunicat.

Rompetrol Rafinare este o companie membră a Grupului KMG International şi este cel mai mare exportator de produse petroliere al României, cantităţile livrate către subsidiarele KMG Internaţional din Bulgaria, Republica Moldova şi Georgia şi către partenerii din regiunea Mării Negre, ridicându-se la 2,63 milioane de tone de produse petroliere – nivel apropiat celui din 2018.

Rompetrol Rafinare a închis anul 2019 cu pierderi de aproape 48,98 milioane de dolari, în creştere cu 77% faţă de 2018, şi cu afaceri în scădere cu 1%, la 5,19 miliarde de dolari. EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare) a coborât la finele anului trecut cu 12%, la 131,13 milioane de dolari, comparativ cu 148,35 milioane de dolari în 2018.

Compania este în continuare unul dintre cei mai importanţi contribuabili la bugetul de stat al României, suma totală virată anul trecut fiind cu 6% peste cea din 2018, până la circa 1,6 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *