Rafinăria Peromidia repornește instalațiile în luna septembrie

Rompetrol Rafinare S.A., companie membră a Grupului KMG International, și-a propus repornirea activităților de producție a rafinăriei Petromidia până la finele lunii septembrie, în acord cu graficul de lucrări și livrarea echipamentelor necesare reparațiilor și verificărilor unităților afectate de incidentul din 2 iulie, arată compania într-un comunicat. 

Unitățile de productie vor intra treptat în fluxul operațional.

“Acest termen este condiționat de măsurile suplimentare de verificare și testare a echipamentelor, în acord cu normele de siguranță de pornire a acestora și a măsurilor de siguranță în exploatare, dar și a avizarii și certificarii instalațiilor de către autoritățile de resort.

În acest moment, în rafinărie au loc activități de reparatie, electrice și inginerești specifice, în instalațiile afectate”, mai arată compania

Functionarea instalatiilor din cadrul rafinariei Petromidia a fost întrerupta ca urmare a  incidentului tehnic survenit pe data de 2 iulie 2021, in instalatia de Hidrofinare Catalitica a Petrolului/Motorinei (Instalatia HPM). Atunci a avut loc o explozie urmată de un incendiu.

Petromidia este cea mai mare rafinărie din România, cu o capacitate de procesare de circa șase milioane de tone de țiței pe an. Oprirea sa a condus la anumite perturbări în piață.

Întrebat dacă există probleme privind aprovizionarea pieţei sau estimează că vor apărea dacă Petromidia nu va fi redeschisă în următoarele luni, Radu Căprău, director în cadrul OMV Petrom, compania care operează Petrobrazi, a doua rafinărie a țării, a admis piața produselor petroliere este afectată.  “Este o provocare pentru toată industria, în contextul în care vedem creşterea cererii pentru toate produsele, dar în acest moment facem tot ce putem să acoperim acest deficit neprevăzut pe zona de aprovizionare”, a afirmat oficialul Petrom , la sfârșitul lunii trecute.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *