Primăria Capitalei are în plan modernizarea a 20 de puncte termice, cu montarea de capacități modulare de producție. Discuții cu furnizorii de echipamente

Primăria Capitalei a anunţat lansarea în consultare publică a caietului de sarcini aferent procedurii de achiziţie privind modernizarea a 20 de puncte termice.

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului a anunțat că a avut „o întâlnire la sediul Primăriei Capitalei cu reprezentanţi ai principalelor companii care se ocupă de centrale termice în România pentru a discuta despre demararea procedurii de achiziţie aferente obiectivului «Modernizarea a 20 de puncte termice folosind capacităţi modulare de producere de energie termică pentru reţeaua de termoficare». Am expus aşteptările municipalităţii în ceea ce priveşte această achiziţie şi ne-am consultat asupra detaliilor tehnice, a variantelor de desfăşurare a procedurii şi a termenelor în care centralele pot fi livrate şi puse în funcţiune, astfel încât bucureştenii să beneficieze de această investiţie începând cu iarna viitoare”.

Edilul precizează că prin achiziţia celor 20 de capacităţi modulare va fi asigurată furnizarea optimă a agentului termic şi apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente şi aproximativ 40.000 de locatari din toate cele 6 sectoare.

În cadrul şedinţei de lucru a fost anunţată lansarea în consultare publică a caietului de sarcini aferent acestei proceduri de achiziţie. Termenul limită pentru transmiterea propunerilor de către operatorii economici interesaţi este 22 mai.

La şedinţă au participat şi reprezentanţi ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica Bucureşti-Ilfov, precum şi specialişti în domeniul termoficării şi investiţiilor din cadrul PMB şi companiilor municipale Termoenergetica şi Energetica Servicii, menţionează primarul general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *