Protest la Mintia. Termocentrala a fost oprită, din lipsă de cărbune

Un număr de 110 salariaţi ai Termocentralei Mintia din judeţul Hunedoara, au refuzat luni dimineaţă să intre la lucru şi protestează în curtea instituţiei pentru că de şase luni nu şi-au primit bonusurile la salarii. Liderul Sindicatului ”Solidaritatea”, Cristian Iştoc a anunţat că centrala a fost oprită sâmbătă noaptea din cauza lipsei de cărbune, potrivit agenției de presă News.ro.

Cei 110 protestatari au anunţat că refuză să intre la muncă deoarece de şase luni nu au primit anumite bonusuri la salarii, cum ar fi decontarea transportului, tichete de masă, ajutorul de încălzire.

Cu tot cu bonusuri, salariile energeticienilor sunt de 3500 – 5.500 de lei, anunţă reprezentanţii Sindicatului ”Solidaritatea” din Valea Jiului.

Preşedintele Sindicatului ”Solidaritatea”, Cristian Iştoc, a anunţat luni dimineaţa că încă de sâmbătă noaptea, Termocentrala Mintia a fost oprită deoarece nu mai există cărbune în stocuri.

”Lipsa cărbune. Centrala a fost oprită la zero, sâmbătă noaptea. Sunt lucrări şi manevre chiar dacă e la zero”, a declarat Iştoc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *