Prosumatorii au pus instalații fotovoltaice aproape cât un reactor de la Cernavodă

Ministrul Energiei a prezentat ultimele cifre ale capacității micilor instalații fotovoltaice și a vorbit despre necesitatea integrării în rețele a cât mai multă energie regenerabilă.

“Ieri am primit ultimele date de la Transelectrica, vorbim despre o putere instalată de 660 MW la prosumeri, este o explozie, și este un lucru îmbucurător, oamenii au înțeles că astfel îți scad costurile, iar 660 MW instalați în doi ani este un lucru foarte bun”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, la evenimentul “Forumul Energiei”, organizat de publicația “Financial Intelligence”.

“Trebuie să avem o discuție cu Transelectrica și cu toți operatorii de distribuție, pentru a prelua în sistem cât mai multă energie regenerabilă”, a mai spus Virgil Popescu.

Așadar, cu o capacitate instalată de 660 MW, în doi ani de zile prosumatorii au instalat în doi ani aproape cât un reactot nuclear de la Cernavodă.

Avansul pare a fi destul de rapid, în condițiile în care, la 28 februarie, potrivit datelor ANRE transmise organizației de mediu Greenpeace, capacitatea totală din instalațiile prosumatorilor era de circa 535 MW, dintre care 281 MW la persoanele fizice și 254 MW la persoanele juridice.

Citește și:

Fondurile “Casa Verde Fotovolaice” pentru zona București-Ilfov s-au epuizat în opt minute 

Citește și:

Bodea, Adrem: Zeci, sute de mii de noi prosumarori cer investiții mari, programele distribuitorilor nu pot fi suficiente. ANRE trebuie să regândească metoda de calcul a tarifelor, ele nu mai pot crește foarte mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *