Prospecțiuni a semnat un contract de 70 de milioane de lei cu Romgaz

Prospecțiuni SA, deținută de Ovidiu Tender, a semnat un contract de 70 de milioane de lei cu Romgaz, potrivit unui anunț al companiei remis Bursei de la București.

Prospecțiuni SA, companie deținută de omul de afaceri Ovidiu Tender, a semnat un contract pe 12 luni cu Romgaz pentru servicii de achizitie si procesare seismica 3D/2D pentru patru loturi. Valoarea contractului este de puțin peste 70 de milioane de lei. 

Prospecțiuni S.A. oferă servicii de achizitie și procesare date geofizice, dar și dervicii de investigare geofizică și perforare în gaură de sondă.

Compania a fost în insolvență până anul trecut.

Prospecțiuni S.A. a intrat în insolvență în 2016, pe fondul unei crize acute de lichidități. Printre cei mai importanți creditori ai societății s-au numărat: BCR, Eximbank SA, Libra Internet Bank, Export – Import Bank of the UNITED STATES, Export Development CANADA, ANAF, Mitcham Europe KFT, AIG Europe Limited și mai multe firme din țară, dar și din Europa, Asia și America de Nord. În 2017, Prospecțiuni a intrat în etapa de reorganizare judiciară.

Prospectiuni este o companie 100% românească, având acționar majoritar firma Tender SA, controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender. Compania activează de peste 65 de ani pe piața serviciilor de explorare hidrocarburi.

Compania a fost înfiinţată în anul 1950, având în obiectul de activitate furnizarea de servicii de achiziţie a datelor geologice şi geofizice pentru industria de petrol şi gaze, atât în Romania, cât şi în străinătate.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat definitiv la 12 ani si 7 luni de închisoare cu executare, în dosarul RAFO-CAROM, dar a fost eliberat condiționat în noiembrie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *