Proiectul Nabucco mai face un pas

Acordurile de Sprijin al Proiectului pentru Gazoductul Nabucco au fost finalizate şi vor fi semnate de către companiile Nabucco şi de autorităţile din cele cinci ţări implicate la Kayseri, în Turcia, pe 8 iunie.

„Acordurile de Sprijin al Proiectului reprezintă un pas semnificativ în etapa avansată de dezvoltare a Gazoductului Nabucco. Împreună cu Acordul Interguvernamental, aceste acorduri sunt cerinţe necesare pentru finanţarea cu succes a proiectului”, a spus Reinhard Mitschek, Managing Director, Nabucco Pipeline International GmbH.

Acordurile de Sprijin al Proiectului se referă în principal la: anunţarea unui regim reglementat de tranzit avantajos, aflat sub incidenţa legilor energiei din UE şi Turcia; protejarea Gazoductului Nabucco faţă de potenţiale schimbări legislative discriminatorii; sprijin pentru acţiuni legislative şi administrative necesare implementării proiectului.

Aceste acorduri reprezintă, de asemenea, şi angajamentul fiecărui guvern în sprijnirea proiectului, mai spune Nabucco Pipeline International GmbH, companie care se ocupă de proiect, la care sunt acţionare companiile din ţările de tranzit şi compania germană RWE, cu cote egale.

Gazoductul Nabucco va conecta regiunea Caspică şi pieţele de consum din Europa Occidentală, între graniţa de est a Turciei şi terminalul de la Baumgarten din Austria, trecând prin Bulgaria, România şi Ungaria.

 

 

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *