Program national de 500 de milioane de euro pentru racordarea la gaze a 200.000 de locuințe, adoptat de Guvern

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, Programul naţional pentru introducerea gazelor naturale în localităţile încălzite pe combustibil solid, prin care 200.000 de locuinţe care se încălzesc cu lemne vor fi racordate la gaz metan, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş.

„Este un moment de răscruce în ceea ce priveşte utilizarea fondurilor europene în zona de energie, cunoscut fiind faptul că astăzi suntem o ţară cu un potenţial de resurse naturale destul de mare, dar, totuşi, 36% din locuinţe sunt racordate la încălzirea pe bază de gaze naturale. Programul naţional aprobat are o valoare de 500 milioane de euro. Vizează, într-o primă etapă, 200.000 de gospodării din România. Este un program aşteptat de foarte mulţi dintre cei care astăzi locuiesc mai ales în zonele de blocuri de locuinţe, care se încălzesc cu combustibil solid, pe lemne mai pe înţelesul tuturor”, a explicat ministrul, la finalul şedinţei Executivului, marți seară.

Anunțul a fost publicat și de ministrul Economiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de facebook.

“Vești bune. A fost adoptată ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind instituirea Programului național de introducere a gazelor naturale în localitățile încălzite cu combustibil solid”. Programul are o valoare de 500 milioane de euro și vizează 200.000 de gospodării. Este o măsură așteptată de mulți români, o promisiune pe care Guvernul PNL a dus-o la îndeplinire. Voi continua să mă preocup de implementarea programelor care prevăd extinderea rețelei de gaze în casele românilor”, a scris ministrul Economiei pe pagina de facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *