Program de plecări voluntare la Transelectrica. Oamenii primesc până la 10 salarii compensatorii

Operatorul sistemului energetic naţional confirmă existenţa unui plan de plecări voluntare, într-un răspuns la o solicitare trimisă de noi. 49 de oameni au ales deja să părăsească Transelectrica.

“Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a derulat la începutul lunii martie, în conformitate prevederile art. 55, lit. b din Codul Muncii, coroborat cu prevederile art. 2.62 din Contractul Colectiv de Muncă aplicabil, un program de plecări voluntare (încetare a Contractului Individual de Muncă în mod voluntar), având ca scop reorganizarea și eficientizarea activității Companiei. Au solicitat încetarea Contractului Individual de Muncă în mod voluntar 49 de angajați, aceasta devenind efectivă din data de 15 martie.

La elaborarea condițiilor minime de încadrare în program, s-au avut în vedere și criterii privind categoriile de personal, astfel încât să nu fie afectată siguranța în funcționare a Sistemului Electroenergetic Național”, arată compania.

Angajaţii care au ales să plece vor primi până la 10 salarii compensatorii, în funcţie de vechime.

“În conformitate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă, salariații care optează pentru încetarea voluntară a contractului individual de muncă, în cadrul programului de plecări voluntare, se acordă o primă în funcție de vechimea în Companie, după cum urmează:

-3 salarii de bază lunare brute, pentru salariați care au o vechime cuprinsă între 3 și 5 ani;
-5 salarii de bază lunare brute, pentru salariații care au o vechime cuprinsă între 5 și 10 ani;
-10 salarii de bază lunare brute, pentru angajații care au o vechime de peste 10 ani.
Drepturile cuvenite vor fi încasate  de angajații care au optat pentru încetarea Contractului Individual de Muncă în mod voluntar după aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pentru anul 2019”, arată compania.

Potrivit datelor din raportul de sustenabilitate pentru 2017, compania are circa 2.100 de angajaţi în structura centrală şi în cele opt sucursale.

Transelectrica a înregistrat în 2018 un profit net de 89 milioane lei, de peste trei ori mai mare faţă de cel din anul precedent, când a raportat de 28 milioane lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *