Profitul Transelectrica s-a înjumătățit

Transelectrica, operatorul rețelei de înaltă tensiune a țării și al sistemului energetic național a raportat, o scădere a profitului net de 47% după primele nouă luni ale anului.

Profitul net al Transelectrica a fost de doar 81 de milioane de lei, față de 152 de milioane de lei în primele nouă luni ale anului trecut.

Veniturile operaționale ale companiei au crescut cu 37%, până la 2,28 miliarde de lei, ca urmare a creșterii volumului energiei transportate, a creșterii tarifului de transport și a veniturilor obținute pe piața de echilibrare.

Cheltuielile operaționale au crescut însă cu 49% față de aceeași perioadă a anului trecut (perioadă marcată de efectele pandemiei), din cauza creșterii costului cu energia achiziționată, dar și a reglementărilor ANRE de la jumătatea acestui an.

Cheltuielile cu investițiile au crescut însă cu 60% față de primele nouă luni din 2020, și au ajuns la 379,5 milioane de lei.

Cantitatea totală de energie transportată a crescut cu 6% față de primele nouă luni ale anului trecut, ajungând la 41,9 TWh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *