Profitul SNLO pentru acest an: zero

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) va termina acest an cu profit zero, potrivit proiectului de buget publicat pe site-ul Ministerului Economiei.

SNLO prognozează în acest an venituri de 963,8 milioane de lei, nivel egal cu cel al cheltuielilor, conform proiectului de buget. Societatea nu beneficiază nici în acest an de subvenţii, singurele venituri fiind din exploatare.

La nivelul cheltuielilor, din cele 963,8 milioane de lei, aproape jumătate sunt generate de cheltuielile cu personalul (451,5 milioane de lei). SNLO are 8.320 de angajaţi, anticipând concedierea a 50 de oameni până la sfârşitul anului (cu plăţi compensatorii) dar şi sume pentru plata unor perioade de şomaj tehnic pentru angajaţi. Câştigul mediu lunar al fiecărui angajat al SNLO este de 2.812 lei pe lună.

SNLO suferă şi ea de blocaj financiar, dar, cel puţin pe hârtie, iese pe plus dacă plăţile ar fi onorate. Astfel, compania are de plătit 260,2 milioane de lei, dar are de recuperat 286,88 milioane de lei.

SNLO este deţinută în totalitate de stat, prin Ministerul Economiei, principalii săi clienşi fiind complexurile energetice din Oltenia (Rovinari, Turceni şi Craiova) care funcţionează cu lignit.

sursă foto: sxc.hu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *