Producția de petrol si gaz KazMunayGas stabilă în 2019, compania se pregăteşte de IPO

Compania naţională kazahă, care deţine Grupul Rompetrol, a raportat o producţie de 23,6 milioane de barili de petrol în 2109, la acelaşi nivel cu volumul raportat anul precedent. În acest an, ar urma să aibă loc IPO la KazMunayGas, prin care până la un sfert din companie va fi oferit investitorilor contra unei sume de citca 7 miliarde de dolari.

Nivelul producției de petrol și condensat de gaze în 2019 a fost stabil și a ajuns la 23,6 milioane tone de pentrol și condensat de gaze, ceea ce corespunde nivelului de producție din 2018, potrivit serviciului de presă al companiei naționale de petrol și gaze KazMunayGas.

Conform raportului „volumul de ţiţei și condensat de gaze produs de KMG în 2019 s-a ridicat la 23,618 milioane de tone de petrol (485.000 de barili pe zi), aproape neschimbat față de anul precedent. Volumul producției de gaze de sonde și gaze naturale a crescut cu 3,9%, până la 8,4 miliarde de metri cubi”.

În același timp, cota companiei naționale KazMunayGas în volumul de producție al proiectelor Tengiz, Kashagan și Karachaganak s-a ridicat la 8,1 milioane tone de petrol, respectiv 178.000 barili pe zi, respectiv 5.819 miliarde de metri cubi de gaze.

KazMunayGas a publicat pentru prima dată rezultatele rezervelor întocmite în conformitate cu standardele internaționale PRMS – sistemul internațional de estimare a rezervelor de hidrocarburi.

Conform auditului, rezervele de hidrocarburi dovedite plus rezervele estimate ale KMG, la 31 decembrie 2019 se ridicau la 676 de milioane de tone, sau 5,2 miliarde de barili, din care 76% din rezervele totale sunt petrol și condensat.

În acest an, statul kazah, care deţine integral controlul companiei, prin fondul suveran Samruk-Kazyna, ar urma să listeze compania petrolieră, printr-o ofertă publică inţială de acţiuni (IPO). Aceasta ar viza cel mult un sfert din capitalul KazMunaiGas şi ar urma să se ridice la 7 miliarde de dolari.

KazMunayGas controlează Grupul Rompetrol, a doua companie petrolieră din România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *