Producția de gaze a Ucrainei a crescut în 2023

Producția de gaze naturale a Ucrainei a crescut la 18,7 miliarde de metri cubi (bcm) în 2023 de la 18,5 miliarde de metri cubi în 2022, a declarat marți ministrul Energiei, German Galușcenko, pentru Reuters.

Consumul Ucrainei a scăzut la aproximativ 19 miliarde de metri cubi în 2023, a declarat Galușcenko luna trecută.

Ucraina a consumat aproximativ 27 de miliarde de metri cubi de gaz în 2021 înainte de războiul pe scară largă cu Rusia, ceea ce o făcea unul dintre cei cei mai mari utilizatori ai acestui combustibil din Europa, arată Reuters. Dar economia ucraineană s-a redus cu aproximativ o treime în 2022, deoarece industriileau redus sau au oprit producția din cauza riscurilor de securitate, au perturbat exporturile și au rupt lanțurile de aprovizionare.

Galușcenko a declarat luna trecută pentru Reuters că țara este aproape de a fi autosuficientă în materie de gaze pentru 2024, evitând importurile.

Ucraina nu a mai cumpărat gaz de la Rusia din 2015, importând în schimb din țărieuropene și crescând propria producție, potrivit sursei citate.

Firma energetică de stat Naftogaz a declarat anul trecut că se așteaptă ca producția degaze naturale a țării să crească cu 7% în 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *