Probleme la Brazi. Testele la termocentrala Petrom au fost oprite

Compania petrolieră a anunţat că testele au fost oprite din cauza unor factori externi de ordin tehnic.

“Deși construcția centralei electrice Brazi a fost finalizată cu succes, înainte de sfârșitul anului 2011, testele finale au fost întrerupte de factori externi de ordin tehnic. În prezent se derulează operaţiunea de curăţare a unor echipamente auxiliare ale centralei, a conductei de alimentare cu gaze şi a staţiei de măsurare a gazelor” se arată într-un comunicat al companiei petroliere.

Petrom spune că va relua testele cât de curând posibil.

“Până la apariţia acestui eveniment proiectul a progresat conform planului, atât în ceea ce priveşte termenele, cât şi bugetul. Testele finale erau aproape de încheiere, însă au fost întrerupte exclusiv din cauza factorilor externi de ordin tehnic. Compania se va concentra în continuare asupra acestui proiect strategic, care va contribui la securitatea aprovizionării cu energie a României, şi va depune toate eforturile în vederea reluării testelor finale în cel mai scurt timp posibil” mai arată Petrom.

Centrala pe gaze de la Brazi a fost realizată în urma unei investiţii de 500 de milioane de euro. Cu o capacitate de 860 MW, este singura capacitate greenfield construită în România în ultimii 20 de ani. Centrala ar fi trebuit să intre în operare comercială la sfârşitul anului trecut.

 

 

 

 


	

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *