Primele declarații ale ministrului Economiei și Energiei la preluarea mandatului

Virgil Popescu, noul ministru al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și-a preluat mandatul. Iată declarațiile făcute cu această ocazie

Abrogarea OUG 114, însoțită de implementarea conceptului de consumator vulnerabil

„Dorim abrogarea OUG 114 care a produs mari disensiuni în piaţă. O să vedem răspunsul Comisiei Europene la calendarul propus şi în funcţie de acest lucru vom lua în calcul perioada de tranziţie”. „Abrogarea 114 cu tranziţie, odată cu definirea consumatorului vulnerabil. Trebuie ca subvenţia să se ducă către acei oameni care au nevoie. Practic, în acest moment, întreaga populaţie a României este subvenţionată, însă acest lucru trebuie să se oprească. Doar oamenii care au nevoie trebuie ajutaţi şi de aceea acest concept al consumatorului vulnerabil”.

Pregătirea pentru iarnă

„Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece că avem stocate gaze la nivelul maxim. Din păcate, ne lipseşte capacitatea de extracţie astfel încât să asigurăm vârful de frig. Aceasta deoarece Romgaz nu a făcut investiţiile necesare care să ducă la creşterea capacităţii de extracţie de gaze din depozite. O să mă asigur că Romgaz va face acest lucru”

Situația minerilor care protestează în Valea Jiului

„Am o întâlnire la Ministerul Energiei cu liderii minerilor din Valea Jiului. Noi astăzi în şedinţa de Guvern am luat în primă lectură ordonanţa de urgenţă cu privire la acordarea veniturilor de completare pentru următorii doi ani pentru minerii din Valea Jiului. Este vorba de două companii, Închideri Mine Valea Jiului şi Complexul Energetic Hunedoara. Acele companii care au avut un program de închidere de mine notificat la Comisia Europeană şi pentru care ordonanţa în vigoare a expirat la 1 ianuarie 2018, dacă-mi aduc bine aminte, şi pentru care Guvernul PSD nu a făcut nimic timp de un an şi jumătate”

Situația termoficării din București. Falimentul RADET

„Mâine vom avea o întâlnire pe această temă şi eu vrea ca Primăria să fie foarte conştientă că s-ar putea ca luni să fie declarat falimentul RADET. Elcen este pregătită să livreze energie termică, însă trebuie ca Primăria să fie pregătită, să găsim soluţia cine să cumpere acel agent termic, Primăria direct… Primăria să se asigure că toate subvenţia către Elcen este plătită”. „Sper să nu se ajungă la falimentul RADET, însă Primăria trebuie să fie pregătită şi pentru această eventualitate”

1 Comment

  1. Din pacate Ministerul Energiei nu mai exista, ceea ce cred ca nu este bine.E grav ca nu la informat nimeni pe dl ministru ca RADET este in faliment de vreo 25 de ani, e adevarat nedeclarat.Am crezut ca macar in ceasul al 12-lea divergentele dintre partide vor disparea cel putin pentru a asigura populatiei din Bucuresti conditii decente de viata-incalzire si apa calda,dar m-am inselat.Spun asta pentru ca problema nu este RADET/ELCEN iarna 2019/2020 ,ci faptul ca Bucuresti este singura capitala europeana cu cogenerarea in insolventa/faliment.Domnilor din fostul ME si din actuala conducere a ELCEN ,va rog informati pe dl ministru cati bani sunt necesari pentru rezolvarea cogenerarii si cati ani dureaza,eventual si cate HG-uri au fost emise care nu s-au respectat.Poate asa va dispune masurile necesare.Dupa aceste discutii poate se introduce ca prioritate in programul de guvernare si asigurararea conditiilor decente pentru populatie -incalzire si apa calda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *