Primăriile nu vor mai putea subvenționa prețul gigacaloriei – Zoltan Nagy Bege, ANRE (VIDEO)

După scumpirea energiei termice, generate de creșterea prețului gazelor, va disparăea și subvenția acordată de primărie la prețul gigacaloriei, a declarat, în cadrul emisiunii Energy Trends, Zoltan Nagy-Bege, Vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Odată cu aprobarea în Parlament a Legii consumatorului vulnerabil, luna trecută, primăriile nu vor mai putea subvenționa prețul gigacaloriei, după cum a explicat Zoltan Nagy-Bege.

„Din păcate, această Lege a consumatorului vulnerabil, care cu oarece întârziere totuși a fost aprobată de Parlament și promulgată de președinte, a pus autoritățile locale în imposibilitatea de a mai acorda subvenții. Singurele subvenții care pot să vină înspre consumatorii vulnerabili sunt în baza Legii privind consumatorul vulnerabil”, a afirmat vicepreședintele ANRE.

Potrivit acestuia, deși s-au aprobat măsuri de sprijin pentru consumatorii casnici vulnerabili, încă nu se știe ce ajutor vor putea primi producătorii de energie termică sau companiile, pentru a compensa majorarea facturilor la energie.

„Deci ar mai fi foarte-foarte multe lucruri de lămurit pentru a putea spune că ne așteaptă o iarnă liniștită”, a subliniat vicepreședintele ANRE.

Vedeți mai jos dicsuția integrală cu vicepreședintele ANRE din cadrul emisiunii Energy Trends, un demers mediatic al EM360, derulat în parteneriat media cu publicația NewsEnergy.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *