Primăriile din Craiova, Constanța și Cluj au primit 700 de milioane de lei, bani nerambursabili, pentru reabilitarea rețelelor de termoficare. Burduja către ceilalți primari: Grăbiți-vă, banii se termină!

Ministerul Energiei a semnat azi contractele de finanțare a modernizării reșelelor de termoficare din trei orașe, Craiova, Constanța, și Cluj-Napoca.

Conctractele semnate între autoritățile din cele trei orașe și Ministerul Energiei au o valoare toatală de aproape un miliard de lei – 192 de milioane de euro – dintre care 700 de milioane de lei, deci circa 70% din total, a fost acoperit din sume nerambursabile din Fondul de Modernizare al Comisiei Europene, a declarat, cu ocazia semnării contractelor, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Craiova a primit 235 de milioane de lei, Constanța 248 de milioane de lei, iar Cluj-Napoca 252 de milioane de lei

Potrivit ministrului, proiectele presupun reabilitarea a 20 km din rețeaua de termoficare în fiecare dintre cele trei orașe, la cele mai înalte standarde.

Burduja a spus că, dacă autoritățile locale vor să acceseze sume pentru modernizare rețelelor, ar trebui să se grăbească. “Vreau să mobilizăm autoritățile locale din toată țara să vină să depună proiecte, pentru că banii se vor termina”, a spus Burduja, care și-a exprimat regretul că Primăria orașului București, oraș care are cea mai complexă rețea de termoficare dar și cele mai mari probleme, nu a venit să depună proiecte.

Potrivit lui Burduja, se mai pregătesc să depună poiecte pentru reabilitarea termoficării primăriile din Arad, Timișoara și Ploiești. Termenul până la care se pot depune proiectele este finalul lunii iunie.

Citește și:

Ministerul Energiei a lansat programul de subvenționare cu 361 mil. euro a investițiilor în centrale de cogenerare și modernizarea rețelelor de termoficare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *