Primăria Capitalei, deschisă la preluarea Elcen sau constituirea unei companii la care să fie acţionar şi Ministerul Energiei

Municipalitatea este deschisă pentru preluarea ELCEN sau constituirea unei companii la care să aibă acţiuni împreună cu Ministerul Energiei, a declarat, luni, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

„Eu sunt deschis (…) fie ca Primăria Capitalei să preia ELCEN, fie să se facă o companie, în care să aibă acţiuni şi municipiul Bucureşti şi statul român, prin Ministerul Energiei. (…) Discuţiile sunt foarte, foarte tehnice. Am avut discuţiile astea foarte aplicate în anul 2022 şi obstacolul tehnic cel mai mare în care ne-am împiedicat este acel litigiu în care Ministerul Energiei spune că noi trebuie să le dăm 3,8 miliarde de lei şi noi spunem că trebuie să le dăm 900 de milioane de lei, deci, acele datorii care provin din falimentul RADET-ului. Deci, discuţiile sunt tehnice, dar din partea noastră există voinţă pentru oricare dintre aceste formule”, a explicat Nicuşor Dan, cu prilejul unei vizite efectuate pe şantierul de modernizare a reţelei de termoficare de pe Bulevardul Timişoara.

El a subliniat că preluarea ELCEN trebuie să fie făcută la valoarea sa. „Avem acea decizie a Curţii Constituţionale, când s-a pus problema ca Primăria Constanţa, municipiul Constanţa să preia Portul Constanţa. Atunci Curtea Constituţională a spus că nu se poate ca o unitate administrativ-teritorială să ia un activ al statului român gratuit, cum se punea problema atunci, şi, în lumina acelei decizii a Curţii Constituţionale, orice preluare de către noi a ELCEN trebuie să fie făcută la valoarea pe care ELCEN o are şi atunci sunt mai multe variante – fie preiei afacerea, fie preiei activele”, a transmis Nicuşor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *