UPDATED Primăria Capitalei a dat în judecată Mol România. Reacția companiei

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat astăzi că a acționat în instanță compania MOL România solicitând daune materiale de circa 1 milion de lei. UPDATE la finalul textului cu reacția companiei

„Am acționat în instanță firma MOL România de la care solicităm pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei și am solicitat rezilierea contractului de asociere între municipalitate și această firmă, pentru opt locații din București”, a menționat Nicușor Dan.

Primarul notează că în baza „contractului de asociere semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului București și MOL România, care a preluat drepturile și obligațiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip), părțile conveneau să împartă venitul rezultat din toate activitățile desfășurate, mai precis, vânzare produse petroliere și comercializare alte produse. Municipalității îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în șapte locații (Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniței, Timpuri Noi, Mol Rahova și Mol Piața Muncii) și 1,7% din cifra de afaceri realizată la Mol Colentina”.

În opinia lui Nicușor Dan, în locațiile respective Mol România a desfășurat fără să aibă dreptul, conform contractului, activități comerciale prin intermediul altor societăți și s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate.

Ce spune Mol

„Până în acest moment, MOL România Petroleum Products SRL nu a primit nicio notificare din partea Primăriei București sau o citație din partea vreunei instanțe de judecată cu privire la această acțiune, menționată astăzi, pe Facebook, de către domnul Primar General.

De îndată ce vom avea toate detaliile necesare vom depune toate eforturile pentru a clarifica situația la care s-ar putea referi domnul Primar.

MOL România își respectă obligațiile care derivă din contractul cu Primăria Municipiului București”, arată compania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *