Primăria Bucureștiului cumpără minicentrale termice mobile pentru a le pune în 20 de puncte termice din oraș. Lista amplasamentelor

Compania municipală Energetica Servicii, controlată de Primăria Capitalei intenționeză să cumpere alte minicentrale termice mobile, pentru a le amplasa în incinta a 20 de puncte termice din rețeaua de termoficare, potrivit unui anunț publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

“Achiziția de Capacități modulare de producere de energie termică (tip container) pentru rețeaua de termoficare a Municipiului București”, este denumirea cintractului scos la licitație de Energetica Servicii, contract cu o valoare estimată de până la 79,4 milioane de lei. Termenul limită de depunere a ofertelor este 23 februarie.

Este vorba despre 20 de astfel de unități mobile, de fapt niște cazane care vor produce energie termică din gaze, care vor fi amplasate în tot atâtea puncte termice din mai multe zone ale Bucureștiului în toate cele șase sectoare. în care vor livra agentul termic produs local în rețeaua de termoficare.

“Beneficiul major al realizării achiziției de produse este asigurarea agentului termic și implicit a confortului persoanelor arondate acestor puncte termice până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a sistemului de termoficare din aceste zone”, se arată în caietul de sarcini.

Cazanele ar urma să asigure furnizarea optimă a agentului termic și a apei calde pentru 340 de blocuri

O soluție de acest fel a fost implementată deja în estul orașului, pe amplasametului fostei CET Titan, ca soluție provizorie până la momentul implementării unui proiect de investiții acolo, respectiv o centală electrică de termoficare în cogenerare de înaltă eficiență de 50 MW.

Capacităţile modulare de la CET Titan au o putere termică instalată cuprinsă între 30 Gcal/h și 60 Gcal/h, în funcție de diagrama de reglaj, în sezonul de iarnă şi 10 Gcal/h și 15 Gcal/h în sezonul de vară. Necesarul de apă de adaos (tratată) pentru completarea volumului pierdut în rețelele termice primare CMTEB este de 50 tone/h, potrivit informațiilor oferite atunci.

Iată punctele termice unde vor fi amplasate unitățile: 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *