Primăria Bucureşti a lansat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a lansat marţi, 19 martie, licitaţia pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice. Valoarea contractului scos la bătaie de municipalitate se ridică la 219,57 milioane de lei (47 milioane de euro), fără TVA, scrie Economica.net

Licitaţia lansată marţi de PMB vizează achiziţionarea a 100 de autobuze electrice şi a staţiilor de încărcare lentă, conform caietului de sarcini.

Autobuzele electrice noi vor avea 12 metri (12000±350mm), tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei (SRSEE) cu baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea, trei uşi şi aer condiţionat în salonul de călători.

Cele 100 de autobuze ar urma să fie livrate în decursul a 20 de luni de la semnarea contractului.

De asemenea, firma câştigătoare va trebui să livreze scule, dispozitive şi verificatoare (SDV-uri) şi echipamente specifice, soft-urile de aplicație (cu licența nelimitată în timp), piesele de schimb şi materialele de primă dotare, agregatele și unitățile electronice de comandă de primă dotare, materialele consumabile şi de mare uzura prevăzute în anexele la contract.

În plus, va asigura activităţile de service, de remediere a defecțiunilor, va furniza ansamble, subansamble, piese şi materiale în perioada de garanție, conform specificațiilor caietului de sarcini.

Totodată, firma câştigătoare va asigura instruirea personalului Societăţii de Transport Bucureşti (STB).

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 27 mai 2019, conform anunţului publicat marţi pe platforma de achiziţii publice SICAP.

Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor /canditaturilor este de 45 de zile pentru prima sesiune și de 28 de zile pentru a doua sesiune.

Pentru a participa la licitaţie, ofertanţii trebuia să aibă o medie a cifrei de afaceri anuale pe ultimii trei ani (2015, 2016, 2017) de minim de 66,19 milioane de lei. De asemenea, trebuie să fi livrat în ultimii trei ani autobuze electrice cu baterii sau autobuze hibrid în valoare cumulată de minim 39 milioane de lei.

Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate – preţ, în care componenta financiară are o pondere de 60%. Achiziţia celor 100 de autobuze electrice pentru Bucureşti este finanţată din fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *