Primăria Bucureşti a amplasat primele şapte staţii de încărcare a maşinilor electrice dintr-un total de 300. Încărcarea nu este gratuită

Primăria Bucureşti, prin Compania Municipală Energetica, a inaugurat astăzi primele şapte staţii de încărcare a maşinilor electrice. Programul prevede amplasarea a 300 de astfel de staţii la un cost total de 15 milioane de euro, scrie economica.net.

„Inaugurăm şapte staţii de încărcare a maşinilor electrice în trei parcări de pe raza sectorului 4. Vom amplasa 300 de astfel de staţii de încărcare, programul valorând 15 milioane de euro. Sunt două tipuri diferite de staţii, unele mai rapide, de mari dimensiuni, altele mai mici. Cele mici costă 4.000 de euro, iar staţiile mari costă 30.000 – 31.000 de euro„, a declarat primarul Gabriela Firea.

Până la jumătatea anului viitor, Primăria mai vrea să monteze alte 40 de staţii în puncte centrale din oraş. Este vorba de Piaţa Victoriei, Piaţa Universităţii, Obor, Ateneu, Alba Iulia, Piaţa Operei.

Încărcarea se face printr-o aplicaţie şi costă.

„Modalitatea de încărcare se face printr-o aplicaţie, iar costul este 1,25 lei cu TVA pe fiecare unitate de încărcare”, a mai spus Firea. Întrebată de ce alte primării din ţară oferă acest serviciu gratuit, iar la Bucureşti costă, Firea a spus „pentru că trebuie acoperite nişte costuri şi ne gândim şi la această variantă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *