Prima sursă de electricitate a României a ajuns acum importul

În vârful de consum din această seară, s-a ajuns la situaţia în care prima sursă de energie electrică a ţării să nu fie energia hidro sau pe cărbune, ci importul.

La ora 20.59, în această seară (vineri, 20 septembrie), România a ajuns în situaţia în care prima sursă de energie electrică sunt împorturile, în condiţiile în care o unitate de la Cernavodă este indisponibilă, dar turbinele eoliene asigură totuşi un aport semnificativ.

La această oră, potrivit datelor Transelectrica, consumul de energie ale ţării este de 7.357 MW, iar producţia internă este de doar 5.783 MW.

Iată aportul fiecărei surse în acoperirea consumului, la această oră:

Import: 1,574 MW. În mai multe documente oficiale se spune că România are o capacitate de import disponibilă de maximum 1.800 MW pe liniile de interconexiune.

Hidro: 1.538 MW

Cărbune: 1.380 MW

Hidrocarburi (gaze): 1.146 MW

Eolian: 981 MW

Nuclear: 695 MW

Biomasă: 43 MW

Fotovoltaic: -1 MW

 

5 Comments

  1. Din discutiile avute inteleg ca sunteti novici in problematica energiei in Romania . Eu cunosc in amanunt intreaga problema si va pot spune ca INTREAGA CLASA POLITICA NU DORESTE CA ROMANIA SA PRODUCA ENERGIE LA UN PRET COMPETITIV , MULT MAI MIC DECAT IN ALTE TARI , ENERGIE NEPOLUANTA , DOAR NEPOLUANTA !!! CARE AR PUTEA ASIGURA INTREGUL NECESAR DE ENERGIE FARA INTRERUPERI PE TOT PARCURSUL ANULUI ( ANILOR VIITORI ) . SI AM PUTEA EXPORTA MASIV ! DOAR CA NU SE DORESTE !?!?! VIN ALEGERILE …….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *