Prima centrală nucleară din lumea arabă a fost conectată cu succes la reţeaua de electricitate

Centrala nucleară de la Barakah, prima din lumea arabă, a fost conectată la reţeaua de electricitate a Emiratelor Arabe Unite şi a început să facă parte din sistemul de distribuţie al energiei, scrie agenţia EFE, citată de Agerpres.

Corporaţia pentru Energie Nucleară a Emiratelor (ENEC) a anunţat miercuri, printr-un comunicat, că Unitatea 1 a centralei de la Barakah va începe să furnizeze primii megawaţi de energie curată în EAU.

„Conectarea cu succes şi sigură a Unităţii 1 la reţeaua EAU marchează momentul cheie în care începem să îndeplinim misiunea noastră de a impulsiona creşterea naţiunii, furnizând electricitate curată 24 de ore”, a afirmat preşedintele ENEC, Mohamed Ibrahim Al Hammadi.

„Conectarea Unităţii 1 la reţea este cu adevărat începutul unei noi ere”, a adăugat el.

Unitatea 1 a centralei de la Barakah a început să opereze luna trecută, în timp ce continuau lucrările de construcţie la alte unităţi ale centralei, care va furniza 25 % din energia electrică de care au nevoie Emiratele, pentru o perioadă estimată la 60 de ani.

Unitatea 2 a centralei este completă şi continuă lucrările la Unităţile 3 (gata în proporţie de 93%) şi 4 (realizată în procent de 86%).

Centrala, construită în colaborare cu Corporaţia de Electricitate a Coreei (KEPCO), urma să-şi înceapă funcţionarea în 2017, dar lansarea operaţiunilor a fost amânată pentru a se conforma cerinţelor legale de securitate.

La finalizarea lucrărilor, centrala va dispune de patru reactoare cu o capacitate de 5600 megawaţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *