Prețurile ridicate la energie au ridicat profitul Engie cu 30% în primul trimestru

Compania energetică franceză Engie a raportat joi creşterea câştigurilor trimestriale, în urma preţurilor mai ridicate la energie în Europa, şi a estimat că performanţa sa anuală va fi probabil la limita superioară a previziunilor sale, transmite Reuters, citată de Agerpres

Compania a înregistrat în primul trimestru din 2023 un profit înainte de taxe şi dobânzi (EBIT), excluzând energia nucleară, de 3,8 miliarde de euro (4,2 miliarde de dolari), un avans de 30% faţă de anul precedent.

Veniturile din energia regenerabilă au crescut cu peste 30%, în urma preţurilor mai ridicate la energie şi a majorării generării de energie hidroelectrică în Franţa şi Portugalia, dar şi a noilor capacităţi care au intrat în funcţiune.

După preţurile ridicate la gaze de anul trecut, provocate de oprirea aprovizionării din Rusia, după invadarea Ucrainei, volatilitatea de pe piaţa gazelor a început să se stabilizeze iar câştigurile din tranzacţionare rămân pozitive, a informat Engie.

„Per ansamblu, Engie a început 2023 destul de bine, majoritatea activităţilor noastre înregistrând creştere în primul trimestru”, a declarat Pierre-François Riolacci, vicepreşedinte executiv la divizia financiară.

Grevele din acest an din Franţa costă Engie aproximativ 60 milioane de euro deoarece centralele termice nu au putut funcţiona la capacitate deplină iar infrastructura, cum ar fi terminalele de import de gaze naturale lichefiate (GNL), a fost utilizată insuficient, a adăugat Riolacci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *