Prețurile gazelor naturale au ajuns negative în Statele Unite

Prețurile spot ale energiei electrice și ale gazelor naturale vândute în SUA au devenit negative marți în Texas, California și Arizona, potrivit presei de specialitate.

Prețurile gazelor au devenit negative în cele trei state americane ca urmare a unor lucrări de întreținere la unele conducte care preiau din gazele din bazinul Permian dar și pe fondul cererii slabe de energie și a unei producții de electricitate crecute în hidrocentrale în vestul SUA.

Prețurile negative semnalează că regiunea produce prea multă energie electrică sau gaz în raport cu cât se consumă. Companiile energetice pot fie să reducă producția, fie să plătească pe cineva să le preia electricitatea sau gazul sau, dacă pot obține o autorizație, să arunce resursa nedorită.

Prețurile negative ale gazului au condus, de asemenea, la scăderea prețurilor la energie electrică, deoarece expeditorii care nu pot transporta gaze pe Coasta Golfului încearcă să mute mai mult combustibil pe Coasta de Vest. Acest lucru ajută la scăderea prețurilor la energie electrică, care sunt deja scăzute în California și Arizona

Prețurile la energie electrică și gaze sunt de obicei scăzute primăvara, deoarece vremea caldă menține cererea scăzută atât pentru încălzire, cât și pentru răcire. Pe coasta de vest, vremea mai caldă de primăvară topește și zăpada în munți, crescând oferta de energie hidroelectrică ieftină.

Prețurile gazului în ziua următoare la hub-ul Waha au scăzut astfel la minus 2,72 USD per milion de unități termice britanice (mmBtu) pe 6 mai, de la 25 de cenți pe 3 mai – 1 mmBtu=293 kWh.

Prețurile la energie electrică pentru ziua următoare în hub-ul Palo Verde din Arizona au scăzut la un minim săptămânal de minus 2 dolari pe megawat-oră pe 6 mai, de la 11,75 dolari pe 3 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *