UPDATED Prețul petrolului a ajuns NEGATIV. Un baril costă – 35 de dolari

Cotația petrolului WTI, de referință pentru piața americană, nu se oprește din cădere. La ora redactării acestei știri, prețul este de sub doi dolari pe baril. UPDATE: Prețul a ajuns NEGATIV.

Prețul barilului de petrol WTI scădea cu 85% în această zi, de la nivelurile minime ale ultimilor 30 de zile, la ora 17.25 GMT, iar ultimele date de pe OilPrice.com arată că declinul continuă, iar cotația a scăzut la 1,5 dolari acum.

UPDATE 21.23: Prețul a ajuns negativ la această oră, potrivit cotațiilor afișate de Bloomberg. Astfel, cotația barilului de petrol WTI cu livrare în luna mai este de minus 1,43 dolari.

UPDATE 21.42: Cotația petrolului WTI cu livrare în luna mai a ajuns la minus 35 de dolari

Un preț negativ înseamnă că, dacă se face tranzacția, vânzătorul este dispus să plătească el cumpărătorul pentru a i se lua marfa, o situație inversă decât una comercială normală. Prețul petrolului s-a prăbușit la aceste niveluri pentru că lumea este cuprinsă de pandemie, economia funcționează la niveluri aproape de zero, transporturile aeriene sunt aproape oprite, deci petrolul nu se mai consumă, dar se produce.

Cum scăderea producției nu a putut ține pasul cu scăderea consumului, s-a ajuns la situația în care petrolul a fost stocat dar, după mai multe săptămâni, s-a ajuns și la situația în care toate majoritatea capacităților de stocare sunt deja pline,

Știrea se actualizează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *