Preţul benzinei a ajuns la 6 lei pe litru

Carburanţii premium au ajuns la şase lei pe litru. E-nergia.ro a identificat o benzinărie care, astăzi, afişa  acest preţ.

Staţia OMV de pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, de la km. 49 afişa astăzi un preţ de şase lei pe litru pentru benzina OMV MaxxMotion 100 plus, în timp ce motorina MaxxMotion  costa, la aceeaşi benzinărie, 5,84 lei pe litru.

Este pentru prima dată când, după creşterea accizei la carburanţi, care a avut loc pe fondul creşterii cotaţiilor la produse petroliere cauzată de uraganrele din Golful Mexic, şi, ulterior, pe cel al creşterii la 62 de dolari a barilului de petrol, o benzinărie din România afişează din nou preţul de şase lei pe litru.

Este drept că preţul este pentru o benzinărie de autostradă, operată de un lanţ de benzinării premium, pentru carburanţi premium.

Rompetrol, al doilea lanţ de distribuţie poziţionat ceva mai sus, afişa, la staţia de pe Strada Virtuţii din Bucureşti, una dintre cele mai scumpe din reţea, preţuri de 5,82 lei pe litru pentru benzina efixS, de 98, şi de 5,67 lei pe litru pentru motorina efixS 55.

Petrom afişa azi, în staţia de pe Bulevardul Iuliu Maniu din Bucureşti, una dintre cele mai scumpe din Bucureşti, preţuri de 5,68 de lei pentru benzina extra 99 şi de 5,49 lei pe litru pentru motorina Extra, ambele fiind sortimentele de carburanţi premium ale companiei.

Preţurile petrolului au urcat luni la cele mai ridicate niveluri din ultimii doi ani, creşterea fiind alimentată de o serie de evenimente care au debutat cu arestările unor foşti şi actuali de rang înalt din Arabia Saudită, suspectaţi de corupţie, relatează Bloomberg.

Preţul petrolului Brent, de referinţă la Londra, cu livrare în ianuarie, a avansat cu 1,81 dolari, la 63,88 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins după iunie 2015.

Toate acestea survin în urma deciziei Executivului de la Bucureşti de a creşte acciza la carburanţi, în două rânduri, ultima majorare având loc la 1 octombrie, Efectul cumulate este o creştere de 38 de bani pe litru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *