Petrolul s-a scumpit pentru a treia zi la rând

Preţurile petrolului au închis miercuri în creştere pentru a treia zi consecutiv, deoarece investitorii s-au simţit mai confortabil în privinţa riscurilor, la o zi după ce declaraţiile preşedintelui Rezervei Federale au atenuat îngrijorările cu privire la viitoarele creşteri ale ratelor dobânzii, transmite Reuters, citată de News.ro.

Comentariile preşedintelui Rezervei Federale din SUA, Jerome Powell, au fost văzute marţi ca fiind mai puţin îngrjorătoare decât erau temerile, stimulând apetitul pentru risc şi afectând dolarul.

O monedă americană mai slabă face ca petrolul, al cărui preţ este stabilit în dolari, să fie mai ieftin pentru cumpărătorii care deţin alte valute.

Preţul ţiţeiului Brent a închis în urcare cu 1,40 dolari, sau cu 1,7%, până la 85,09 dolari pe baril, în timp ce preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,33 dolari, sau cu 1,7%, până la 78,47 dolari pe baril.

Investitorii speră că creşterile mai puţin agresive ale ratei dobânzii cheie din SUA vor ajuta cea mai mare economie a lumii să evite o încetinire sau o recesiune economică bruscă, care ar afecta cererea de petrol.

Între timp, este aşteptat, de asemenea, că eliminarea de către China a restricţiilor legate de Covid-19 va susţine cererea de combustibil.

Banca Națională a Kuweitului a a arătat într-un raport de miercuri că se așteaptă ca prețul petrolului să ajungă la o medie de 91 de dolari pe baril în acest an, în ciuda faptului că până acum a nu s-a ajuns la o astfel de valoare.

Agenția Internațională pentru Energie  se așteaptă ca cererea globală de petrol să atingă 101,7 milioane de barili pe zi în acest an.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *