Premierul propus al României, Viorica Dăncilă, a lucrat 12 ani la Petrom. Soţul său este director în cadrul companiei

Viorica Dăncilă, europarlamentar PSD, propusă de PSD pentru postul de premier al României este inginer petrolist ca formaţie şi a activat 12 ani în cadrul Petrom. Soţul său este director în cadrul aceleiaşi companii.

Vasilica Viorica Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roşiorii de Vede din judeţul Teleorman. Dăncilă este europarlamentar PSD.

A absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti în 1988. În 2006 a absolvit masterul Spaţiul Public European din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. Este specializată în programarea şi managementul proiectelor, bazele economiei petroliere şi luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă – integrare europeană.

În perioada 1997-1998 a fost profesor la Liceul Industrial Videle. Din 1997 până în 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Producţie Ţiţei şi Gaze.

Este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost preşedinte al Organizaţiei de Femei PSD Videle şi consilier local în aceeaşi localitate. Din 2005 până în 2009 a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Teleorman şi membru în Consiliul Naţional al PSD. Între 2003 şi 2011 a fost preşedinte al Organizaţiei PSD – Oraş Videle.

La 21 ianuarie 2009 devine europarlamentar social-democrat ca urmare a părăsirii de către Titus Corlăţean şi Cătălin Nechifor a Parlamentului European pentru mandatul de parlamentari naţionali.

Şi soțul Vioricăi Dăncilă, Cristinel Dăncilă, deține din 2009 funcția de director al diviziei de exploatare și producție Asset III Muntenia Vest a OMV Petrom, care grupează operațiunile upstream locale ale celui mai mare producător autohnton de țiței și gaze din județele Argeș, Dolj, Olt, Gorj și Teleorman, potrivit profit.ro.

Potrivit ultimei declarații de avere a posibilului viitor premier al României, Cristinel Dăncilă a încasat în 2016 de la OMV Petrom, sub formă de indemnizație de manager, suma totală de 436.162 lei, respectiv circa 36.000 lei pe lună (peste 8.000 euro pe lună), conform profit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *