Premier Energy vrea să cumpere două firme din energie în România. Tranzacțiile sunt în atenția Concurenței

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţiile prin care Premier Energy P.L.C. din Cipru intenţionează să achiziţioneze Ecoenergia S.R.L. România şi, prin intermediul Premier Energy S.R.L., să preia Alive Capital S.A.

Potrivit unui comunicat al autorităţii pentru concurenţă, transmis agenției Agerpres, Premier Energy este o societate care desfăşoară doar activităţi de tip holding, deţinând, în mod direct şi indirect, participaţii în diferite companii din România şi Republica Moldova. În România, Premier Energy P.L.C. deţine companiile Premier Energy S.R.L., Ligatne Gas S.R.L., B.E.R.G. Sistem Gaz S.A. şi Premier Energy Trading S.R.L.

Premier Energy SRL, înfiinţată în anul 2007, operează pe piaţa gazelor naturale din România, în calitate de distribuitor şi furnizor începând cu anul 2013, în baza licenţelor emise de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Premier Energy SRL desfăşoară şi activităţi conexe distribuţiei de gaze naturale, cum ar fi: activităţi de branşare şi debranşare de la reţea, mentenanţă instalaţiilor de racordare, verificarea instalaţiilor de utilizare, revizii, proiectare, eliberare avize, precum şi extinderi de reţele de distribuţie.

Ecoenergia S.R.L. este producător de energie electrică din sursă eoliană. Compania dezvoltă proiecte pentru producerea de energie din surse regenerabile, operând un parc eolian cu o capacitate de 34,5 MW, situat în Comuna Stejaru, judeţul Tulcea.

Alive Capital SA este activă pe piaţa energiei electrice din România în calitate de producător, furnizor şi trader, precum şi pe piaţa gazelor naturale din România în calitate de furnizor şi trader. Alive Capital SA furnizează şi servicii de management integrate producătorilor de energie regenerabilă din România.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), aceste tranzacţii trebuie autorizate de Consiliul Concurenţei, pentru a evalua compatibilitatea lor cu un mediu concurenţial normal.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.