O firmă din grupul Premier Energy urmează să primească licență de producție de energie eoliană

O firmă nou înființată prin care Premier Energy a cumpărat câteva parcuri eoliene și proiecte de parcuri urmează să primească de la ANRE licența de exploatare comercială.

“Proiect de decizie și raport privind acordarea licenţei pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice, societăţii ALIVE WIND POWER ONE SRL”.

Acesta este unul dintre proiectele care va intra la avizare în ședința Comitetului de Reglementare a Autorității de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), care va avea loc pe 12 iunie. În general, proiectele de pe listă obțin avizarea.

Alive Wind Power One SRL este o companie înființată la începutul acestui an. Compania este deținută integral de Premier Enregy, și a fost înființată de fapt pentru achiția, anunțată în aprilie, a trei centrale eoliene și patru locații suplimentare cu componente deja executate, toate situate pe raza Drânceni (județul Vaslui).

„În cursul acestei luni, Premier Energy a finalizat procedura de achiziție a proiectelor amintite, care însumează o putere instalată totală de 18 MW. Cele patru locații suplimentare vor însuma, la momentul finalizării, o putere instalată totală de până la 8 MW. Alive Wind Power One, controlată integral de Premier energy PLC, este societatea de proiect, înființată pentru această achiziție și pentru a opera respectivele proiectele. Activele achiziționate sunt prezente în domeniul producerii și comercializării energiei electrice și al comercializării certificatelor verzi și sunt deținute de Self Concept SRL”, a anunțat atunci Premier Energy.

Așadar, acum firma din grupul Premier care a cumpărat aceste proiecte urmează să obțină licența de producător, pentru a opera centralele.

În România și R. Moldova, Premier Energy deține proiecte de energie verde/regenerabilă, cu o capacitate de peste 1.000 de MW, proiecte care sunt în proprietate, administrare sau sunt în curs de dezvoltare, și care sunt împărțite în mod egal între proiecte eoliene și fotovoltaice. Pe termen mediu si lung, strategia Premier Eneregy este de a se extinde prin noi achiziții și prin dezvoltare de proiecte noi în domeniul energiei regenerabile. Grupul Premier Energy este deținut de fondul ceh de investiții, Emma Capital, fondat de antreprenorul ceh Jiří Šmejc, și a achiziționat recent furnizorul de energie electrică și gaze CEZ Vânzare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *