Premier Energy cumpără CEZ Vânzare, firmă cu 1,2 milioane de clienți

Compania CEZ Vânzare a fost achiziționată de Premier Energy, în data de 21 decembrie, potrivit unui comunicat de presă al CEZ Vânzare.

Tranzacția va intra în vigoare după parcurgerea prealabilă a tuturor procedurilor legale necesare. Premier Energy este furnizor de gaze pentru consumatori casnici şi non-casnici (din zona de retail, industrie, comerţ), operează şi deţine o reţea de distribuţie de gaz în București şi în zonele limitrofe capitalei: zona de Sud şi de Vest a ţării, cât şi în localităţi mai mici din partea de nord a României.

Compania reprezintă al treilea cel mai mare jucător din piața de profil. Prevederile contractuale dintre companie și clienții, angajații, furnizorii sau partenerii lor rămân aceleași în contextul tranzacției și al schimbării acționarului. De asemenea, echipa CEZ Vânzare și datele de contact rămân neschimbate și în perioada următoare.

Strategia CEZ Vânzare va rămâne concentrată pe activitatea de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale și strâns corelată cu nevoile clienților săi.

Până la finalizarea tranzacției, clienții sunt invitați să folosească aceleași canale de comunicare pentru orice aspect legat de operațiunile companiei în același spirit de dialog orientat spre soluții, mai arată CEZ Vânzare.

CEZ Vânzare este principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar și furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienți casnici și non-casnici de aproximativ 1,2 milioane de clienți.

Ce spune Premier Energy

Interesul manifestat de noul acționar validează atât importanța pe care compania Premier Energy, deținută de fondul de investiții Emma Capital, a capătat-o în cei zece ani de când activează pe piața din România, cât și potențialul acesteia de a dezvolta piața locală de profil, arată Premier.

“Este o mare bucurie și realizare pentru noi această tranzacție. Achiziția CEZ Vânzare este un pas extrem de important în strategia noastră de dezvoltare locală și regională, în linie cu planul anunțat de a deveni o platformă energetică regională. Suntem implicați pe termen lung în distribuția și furnizarea de gaze naturale în România, precum și în producția și furnizarea de energie electrică din surse regenerabile. Avem un business care se extinde atât organic, cât și prin achiziții și fuziuni, iar obiectivul nostru este integrarea pe verticală. Așadar, preluarea CEZ Vânzare creează sinergii în grupul nostru și ne completează portofoliul”, a declarat Jose Garza, CEO al Premier Energy.

Înființată în 2007, Premier Energy operează ca distribuitor și furnizor pe piața gazelor naturale din România, fiind al treilea mare jucător de profil, după Engie și E.ON. Compania este deținută de holdingul din energie Premier Energy PLC înregistrat în Cipru, controlat indirect de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, prin intermediul fondului de investiții Emma Capital. Totodată, Premier Energy PLC este cel mai mare distribuitor și furnizor de energie electrică în Republica Moldova, cu o cotă de piață de circa 70%. La finalul anului trecut, Premier Energy a achiziționat integral compania Alive Capital, cel mai mare jucător independent din piața energiei regenerabile. Prin aceste achiziții, grupul își pregătește tranziţia către energie regenerabilă,  ținta setată pentru România și în regiune fiind de 300-500 MW în următorii cinci ani.

Am scris despre viitoarea tranzacție prin care Macquarie ar fi dorit doar 15 milioane de euro pe CEZ Vânzare acum câteva zile, aici:

Noi discuții pentru vânzarea fimei de furnizare CEZ Vânzare. Oferte de la Engie și Premier Energy, francezii ar fi în pole position pentru preluarea celor 1,4 milioane de clienți – surse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *