Precizare CE Oltenia: Externalizarea centralei Craiova 2 se va face în doi ani

Complexul Energetic Oltenia a informat că programul de externalizare a centralei Craiova 2 din structura Complexului, care va fi demarat începând cu vara lui 2021, va dura doi ani.

Iată integral comunicatul companiei:

“În legătură cu relatările recente din presă pe tema externalizării Sucursalei Craiova II, Directoratul Complexului Energetic Oltenia face următoarele precizări:

Procesul de externalizare a Sucursalei Craiova II este unul de durată, programat să  înceapă în vara anului viitor și se va derula timp de aproximativ 2 ani. Deci, nu poate fi vorba de externalizarea propriu-zisă a Sucursalei Craiova II in cursul anului viitor.

Divizarea Sucursalei Craiova II din Complexul Energetic Oltenia presupune crearea unei noi companii ce va rezulta prin fuziunea Sucursalei Craiova II cu Societatea de termoficare locală. Acționariatul noii companii va fi compus din acționarii actuali ai CE Oltenia și Consiliul Local al municipiului Craiova.

Planul externalizării Sucursalei Craiova II nu este adus acum pentru prima oară în discuție. CE Oltenia și Consiliul Local Craiova au căutat încă din 2012 soluții pentru ca o singură entitate să asigure producția, transportul și distribuția energiei termice. Ultima discuție pe această temă cu reprezentanții Consiliului Local a avut loc în vara acestui an.

Integrarea si modernizarea lanțului de producție, transport și distribuție este singura variantă eficientă economic pentru sectorul energiei termice și care poate fi aplicată la nivel centralizat în municipiul Craiova, aceasta putand beneficia de finantare din Fondul de Modernizare dupa anul 2021”.

Precizarea a venit după ce noi am scris că centrala Craiova 2 va fi externalizată din actuala structurp a CE Oltenia începând din anul 2021, potrivit unei declarații pe care ne-au acordat-o oficialii companiei. “Energia termică nu este core business pentru noi, noi producem cărbune și punem pe piață energie electrică. Am luat decizia să externalizăm această centrală. Facem un joint-venture, o nouă companie, căreia noi în externalizăm centrala iar Consiliul Local vine cu restul”, ne-a declarat Lăcrămioara Diaconu-Pințea, membru al directoratului CE Oltenia.

Declarația a stârnit rumoare printre sindicate, care s-au plâns să au aflat despre acest lucru din presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *