Polonia primeşte de la UE 145 mil. euro ca să facă un gazoduct prin care să primească alte gaze decât cele ruseşti

O sumă de 145,5 milioane euro de Fondul european de dezvoltare regională (FEDER) va fi investită pentru construcţia unui gazoduct cu o lungime de 168 kilometri în sudul Poloniei, informează un comunicat de presă al executivului comunitar, citat de Agerpres.

Gazoductul „Pogórska Wola-Tworzen”, care traversează regiunile Malopolskie, Swietokrzyskie şi Slaskie din sudul Poloniei, face parte din coridorul de gaze Nord-Sud destinat conectării terminalului de gaze lichefiate de la Swinoujscie, nordul Poloniei, de terminalul GNL din insula Krk din Croaţia, ceea ce va creşte diversificarea şi securitatea surselor de aprovizionarea cu gaze în regiune.

„Acest gazoduct care este susţinut de fondurile europene reprezintă o nouă piatră de temelie pentru construcţia unei pieţe europene de energie precum şi la diversificarea surselor în Uniunea Europeană”, a declarat comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu.

Comisia Europeană subliniază că coridorul de gaze Nord-Sud este compus din 10 proiecte diferite, dintre care şase sunt în prezent cofinanţate de UE. Contribuţia totală a UE la aceste proiecte în perioada bugetară 2014-2020 se ridică la 275 milioane de euro.

Gazoductul „Pogórska Wola- Tworzen” ar urma să fie terminat până la finele lui 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *