Polonezii de la R.Power cumpără proiecte de 200 MW în fotovoltaic în România. La unele parcuri construcția începe în acest an

Compania R.Power a atins un moment semnificativ în strategia sa de extindere prin securizarea unui portofoliu de peste 200 MWp în România cu avize de racordare, având în plus 1 GWp în portofoliul de dezvoltare ulterioară, potrivit unui comunicat de presă.

Această dezvoltare majoră poziționează R.Power ca un jucător internațional cheie pe piața energiei din România, arată comunicatul.

Portofoliul cuprinde mai multe proiecte solare, iar o parte din el are programat debutul construcției în 2024. Restul proiectelor sunt planificate pentru prima jumătate a anului 2025.

Până la sfârșitul anului 2025, întregul portofoliu va fi operațional, contribuind la furnizarea de electricitate curată în rețea, mai spune compania, care nu a dat detalii despre proiecte.

„Suntem încântați să anunțăm acest portofoliu substanțial de capacitate solară”, a declarat Tomasz Sęk, COO al R.Power. „Angajamentul nostru față de soluțiile de energie durabilă se aliniază cu obiectivele ambițioase ale României în domeniul energiei regenerabile, și suntem mândri să contribuim la tranziția țării către un viitor mai verde.”

“R.Power este activ implicată în negocieri cu potențiali cumpărători pentru Contracte Bilaterale (PPA) în România, deoarece are o vastă experiență în comercializarea proiectelor în alte piețe. Aceste acorduri vor asigura un flux stabil de venituri pentru companie, în timp ce susțin obiectivele României în domeniul energiei regenerabile. În acest scop, R.Power caută lideri industriali în România deschiși să achiziționeze volume mari și stabile de energie verde”, mai arată comunicatul de presă.

“În paralel, R.Power a obținut Autorizații de Construcție pentru primul cluster de proiecte din România. Proiectele sunt amplasate în mai multe zone ale țării. Acest moment marchează intrarea companiei pe piața solară din România și subliniază angajamentul său față de dezvoltarea durabilă. Extinderea R.Power în România reflectă dedicarea sa pentru avansarea soluțiilor de energie regenerabilă în regiunea CEE. Cu accentul pus pe inovație, sustenabilitate și implicarea comunității, R.Power continuă să genereze schimbări pozitive în sectorul energetic”, mai arată comunicatul de presă.

R.Power este una dintre companiile cu o creștere rapida pe piața europeană a energiei solare la scară mare și un producător independent de energie solară lider în Polonia, potrivit propriei descrieri. Extinzându-și operațiunile în România, Italia, Portugalia, Spania și Germania, activitățile R.Power cuprind întreaga lanț de valoare a sectorului energiei solare, inclusiv dezvoltarea de proiecte de centrale electrice fotovoltaice, inginerie, achiziție și construcție (EPC), operare și mentenanta (O&M) ale centralelor electrice și producția de energie regenerabilă ca producător independent de energie.

Compania spune că dezvoltă un portofoliu cu peste 21 GWp de active PV și BESS (Sistem de Stocare a Energiei în Baterii), și că este în continuare  în continuare active de dimensiuni mari pentru achiziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *