Plăţile către furnizori care au venit de la autoritatea de reglementare au fost achitate sau sunt pe circuitul de plată – ministru

Plăţile către furnizori care au venit de la autoritatea de reglementare au fost achitate sau sunt pe circuitul de plată, pentru că sunt verificate de către autoritatea de reglementare, a declarat miercuri ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Absolut toate plăţile care au venit de la autoritatea de reglementare sunt plătite sau sunt pe circuitul de plată pentru că sunt verificate de către autoritatea de reglementare. Estimăm că ne vom închide pe schema de compensare în noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, deci practic pe schema de compensare, în jur de 2,5 – 3 miliarde, sub bugetul pe care l-am estimat. Toţi aceşti bani au venit practic din dividendul suplimentar al Hidroelectrica”, a menţionat Virgil Popescu, la finalul şedinţei de Guvern.

În ceea ce priveşte decontările pentru anul acesta, ministrul Energiei a subliniat că au început să se depună cererile pe luna aprilie.

„Au început să se depune cererile pe luna aprilie. Aşteptăm să finalizăm luna aprilie care probabil va fi în perioada imediat următoare, ca să vedem estimarea aprilie – ce am estimat – faţă de realitatea lunii aprilie, după care vom lua o decizie, vom veni şi vom spune public. Au început depunerile de o săptămână de cereri pe luna aprilie, pe platforma Autorităţii de Reglementare, ele sunt verificate şi apoi ce este verificat ne este transmis spre plată. (…) Vom avea cu certitudine pe rectificarea bugetară o parte din bani pentru a face plăţile pentru lunile care urmează, din aprilie, mai, iunie”, a mai spus Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *