Petrom va pune staţii de încărcare electrică în 30 de benzinării din România şi Bulgaria

Petrom, liderul pieţei de distribuţie a carburanţilor din România, va instala staţii de încărcare a maşinilor electrice în 30 de benzinării din România şi Bulgaria în următorii doi ani, după cum ne-au declarat oficialii companiei.

Petrom, care administrează cea mai mare reţea de distribuţie a carburanţilor din România şi are reţele de benzinării în Republica Moldova, Serbia şi Bulgaria, va începe să instaleze staţii de încărcare a maşinilor electrice, după cum ne-a declarat Radu Căprău, director responsabil cu divizia de downstream oil în cadrul companiei.

“În următorii doi ani, vom instala staţii de încărcare în 30 de benzinării din România şi Bulgaria. Avem selectat furnizorul staţiilor, nu pot să-l numesc din motive de confidenţialitate. Energia nu va fi gratuită”, ne-a declarat Căprău, întrebat de noi despre aceata chestiune.

Nu a fost luată încă o decizie dacă energia electrică pentru aceste staţii va fi cumpărată din piaţă sau folosită din producţia proprie, dat fiind că Petrom operează centrala electrică pe gaze în ciclu combinat de la Brazi, cu o capacitate de 860 MW.

Compania va instala, posibil, una sau mai multe astfel de staţii în fiecare benzinărie, în funcţie de cerere, în staţiile care au cel mai mult trafic, mai spune Căprău.

Momentan, compania are o singură astfel de staţie, într-o benzinărie OMV din Bucureşti, în urma unui parteneriat cu Electrica SA.

Petrom administrează o reţea de benzinării de circa 700 de staţii în cele patru pieţe, sub brandurile Petrom şi OMV. În România, are 408 staţii Petrom şi 50 OMV, în Moldova 82 de staţii Petrom, în Bulgaria 93 de staţii OMV şi în Serbia 61 de staţii OMV.

Citeşte şi:

Tot mai multe benzinării pun staţii de alimentare pentru maşini electrice. La unii încărcarea e gratuită, la alţii costă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *