Petrom va ajunge la finalul anului la 1.000 de puncte de încărcare a mașinilor electrice în România. Va fi lider de piață în regiune

OMV Petrom, cea mai mare companie petrolieră din Europa de Sud, accelerează în acest an investițiile în creșterea rețelei de puncte de încărcare pentru mașini electrice, spun reprezentanții companiei.

“Continuăm să ne concentrăm pe creșterea treptată a producției de electricitate din surse regenerabile și pe extinderea rețelei noastre regionale de stații de încărcare pentru autovehicule electrice la 1.000 de puncte de încărcare, devenind astfel cel mai mare jucător din domeniul electromobilității din România”, a spus Christina Verchere, CEO al OMV Petrom cu ocazia prezentării rezultatelor financiare.

La finalul anului trecut, OMV Petrom administra o rețea de 270 de puncte de încărcare, dintre care 120 proprii și restul în parteneriat, în benzinăriile OMV și Petrom.

“În urma semnării contractului cu Renovatio, mai adăugăm la rețeaua noastră 400 de puncte de încărcare iar ambiția noastră este să ajungem la 1.000 de puncte de încărcare până la sfârșitul anului., ceea ce ne va transforma în cel mai important furnizor de electromobilitate în România și în regiune. Ne concentrăm pe zonele cu trafic intens, și vorbim aici despre autostrăzi. De asemenea, în programul nostru de finanțare pe care l-am obținut anul trecut împreună cu colegii noștri din Ungaria și Slovacia, încercăm să acoperim un coridor întreg, din centrul Europei spre sud-est, pe autostrăzi și zonele adiacente. De asemenea, ne vom concentra și pe alte zone care sunt în afara zonelor noastre de distribuție, în zona de supermarketuri sau cu alți parteneri care se potrivesc conceptului de electromobilitate”, a declarat Radu Căprău, directorul responsabil cu segmentul de rafinare și marketing.

La începutul acestui an, OMV Petrom a cumpărat, printre altele, 100% din acțiunile Renovatio Asset Management, care opera, la acel moment, cea mai mare rețea de puncte de încărcare a mașinilor electrice din România, cu 400 de puncte.

Vara trecută, OMV Petrom a semnat, alături de subsidiarele OMV din Slovacia și Ungaria, un contract finanțat din fonduri UE care va duce la instalarea a peste 400 de puncte de reîncărcare ultra rapidă pentru automobile electrice în România, Slovacia și Ungaria până în noiembrie 2025, potrivit unui comunicat al companiei. Fiecare punct de încărcare va avea o putere instalată de 150 kW.

Dintre acestea, 328 vor fi instalate în 80 de locații din România, 52 de puncte de reîncărcare vor fi instalate în 11 locații din Slovacia, iar 28 de puncte vor fi instalate în 7 locații din Ungaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *