Petrom susține acțiunile de ajutor umanitar pentru refugiații din Ucraina

OMV Petrom colaborează cu Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) şi cu Fundaţia pentru SMURD pentru a sprijini refugiaţii din Ucraina, potrivit unui comunicat al companiei, remis, vineri, AGERPRES.

Sprijinul vizează transportul refugiaţilor care ajung in România, asistenţă medicală de urgenţă şi îmbrăcăminte.

Compania susţine activitatea FDSC şi SMURD cu aproximativ 500.000 de lei.

Prin intermediul FDSC, OMV Petrom susţine activităţi derulate de circa 15 organizaţii neguvernamentale implicate direct în acordarea de ajutor umanitar la graniţele României cu Ucraina. Finanţarea OMV Petrom va acoperi cheltuieli de transport ale refugiaţilor care ajung in România şi acordarea de asistenţă medicală de urgenţă.

Prin Fundaţia pentru SMURD, OMV Petrom sprijină achiziţia de urgenţă de articole pentru vreme friguroasă destinate refugiaţilor.

Încă de la începutul crizei, angajaţii din staţiile de distribuţie aflate la graniţele cu Ucraina s-au implicat în ajutorarea refugiaţilor, prin oferirea de produse de strictă necesitate: hrană, apă, ceai cald, pături şi articole de igienă.

Compania va continua să se implice în susţinerea ONG-urilor care ajută refugiaţii, în funcţie de nevoile identificate.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a peste 780 benzinării, sub două branduri, OMV şi Petrom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *