Petrom, sponsorizare de un milion de euro pentru asistența refugiaților din Ucraina

OMV Petrom acordă o sponsorizare de un milion de euro către Unicef şi Crucea Roşie Română, pentru asistenţă umanitară familiilor afectate de conflictul din Ucraina, potrivit unui comunicat al companiei

Pentru colaborarea cu Unicef în România, compania a alocat 700.000 de euro. Suma va susţine activităţile centrelor Blue Dot destinate copiilor şi familiilor refugiate din Ucraina. Centrele Blue Dots sunt spaţii prietenoase pentru copii în care sunt furnizate servicii integrate, care includ: reîntregirea şi reconectarea familiilor, informare şi consiliere, terapie psihologică şi prim ajutor privind igiena, sănătatea şi nutriţia, precum şi consiliere juridică de bază.

Serviciile oferite sunt în parteneriat cu autorităţile centrale, judeţene şi locale precum şi cu ONG-uri, în aşa fel încât să răspundă nevoilor copiilor refugiaţi şi să fie complementare serviciilor deja existente.

Prin colaborarea cu Crucea Roşie Română, OMV Petrom va sprijini activităţi de asistenţă la graniţă, cazare, transport, servicii de traducere şi achiziţionarea de alimente neperisabile şi medicamente. Contribuţia companiei se ridică la 300.000 de euro.

OMV Petrom a susţinut de la începutul conflictului din Ucraina, prin Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, activităţile derulate de circa 15 organizaţii neguvernamentale implicate direct în acordarea de ajutor umanitar la graniţele României cu Ucraina.

Finanţarea OMV Petrom a acoperit cheltuieli de transport pentru refugiaţii care au ajuns în România şi pentru acordarea de asistenţă medicală de urgenţă.

Totodată, prin Fundaţia pentru SMURD, OMV Petrom a sprijinit achiziţia de urgenţă de articole pentru vreme friguroasă destinate refugiaţilor.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021.

Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a peste 780 benzinării, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,6% din acţiunile OMV Petrom, iar 28,4% sunt deţinute de persoane persoane fizice şi juridice.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 35 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 – 2021. În aceeaşi perioadă, compania a investit circa 17 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *