Petrom și-a deschis firmă de servicii petroliere

OMV Petrom a creat o nouă companie, OMV Petrom Energy Solutions, care are ca obiect de activitate servicii conexe producției de petrol și gaze, potrivit datelor publice.

OMV Petrom Energy Solutions SRL are sediul social la Petrom City, acolo unde este și sediul Petrom, și a fost creată la 31 mai 2023, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

“Domeniul principal de activitate: grupa CAEN: 091 – Activități de servicii anexe extracției petrolului brut și gazelor naturale. Activitate principală: 0910 – Activități de servicii anexe extracției petrolului brut și gazelor naturale”, scrie în hotărârea publicată în Monitorul Oficial.

Ce ar putea face Petrom cu noua firmă

La prima vedere, este posibil ca noua companie să fie cea care se va ocupa de contractele necesare derulării proiectului de gaze naturale Neptun Deep din Marea Neagră, unde Petrom va mai cheltui până la două miliarde de euro (partea ei), până în 2027, momentul extracției primelor gaze.

Voci din industrie spun însă că ar putea fi vorba și despre altceva, adică despre re-internalizarea activităților de servicii, pe care compania le-a externalizat în trecut și acum lucrează doar cu contractori externi pentru aceste servicii. La acestă decizie a Petrom – dacă în acest scop a fost constituită firma – ar fi contribuit și problemele pe care le-ar fi avut unul dintre contractorii săi principali, grupul austriac Christof, care și-a restructurat la începutul anului activitățile din România, după ce s-a confruntat cu o insolvență a unor companii din grup.

Nu există încă o confirmare oficială a Petrom – cu ce se va ocupa noua companie.

OMV Petrom este cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere cu amanuntul, Grupul este prezent in Romania si in tarile invecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinarii, sub doua branduri, OMV si Petrom.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *