Petrom semnează încă o achiziție de proiecte fotovoltaice, în parteneriat cu Renovatio, pentru 130 MW 

OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, își consolidează parteneriatul cu Renovatio prin achiziția unui pachet de 50% din trei proiecte fotovoltaice care cumulează 130 MW, arată un comunicat de presă al comoaniei petroliere.

Aceasta tranzacție vine in completarea celei anunțate la începutul acestui an pentru achiziția unui pachet de 50% din acțiunile Electrocentrale Borzești, care deține proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW.

Finalizarea tranzacțiilor este prognozată să aibă loc în a doua parte a anului 2024, după îndeplinirea anumitor condiții. Părțile au decis să nu facă publică valoarea achiziției. Aceste noi proiecte au deja asigurat accesul la rețeaua națională de transport a energiei electrice.

„Proiectele pentru reducerea amprentei de carbon, a noastră si a clienților noștri, sunt o componentă centrală a strategiei noastre. Circa o treime din investițiile de 11 miliarde de euro până în 2030 vor fi alocate proiectelor cu conținut redus și zero de carbon”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

“Ne bucurăm să avem alături Renovatio, care are o expertiză extinsă în proiecte de energie regenerabilă. Parteneriatele sunt foarte importante pentru accelerarea tranziției energetice: combinând punctele noastre forte, creăm un impact mai mare per total și contribuim la schimbarea către un mediu mai curat”, a spus și Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Gaze și Electricitate.

„Suntem încântați să extindem parteneriatul nostru cu OMV Petrom, țintind împreună către tranziția energetică și către o economie sustenabilă bazată pe inovație și tehnologii prietenoase cu mediul. Energia verde pe care o vom produce în cadrul proiectelor din portofoliul nostru comun este un pas esențial în direcția unui viitor aliniat cu obiectivele de mediu globale”, a afirmat în comunicat Aurel Arion CEO Renovatio.

Proiectele vor fi dezvoltate, construite și operate în parteneriat cu Renovatio. Astfel, cei doi parteneri vor deține o capacitate comună totală instalată de peste 1,1 GW până in 2030.

OMV Petrom este cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 41 milioane bep în 2023. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică pe gaze naturale de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri – OMV și Petrom.

RENOVATIO activează prin mai multe linii de business, integrând dezvoltarea și construirea proiectelor de energie regenerabila cu tehnici inovatoare în operarea și mentenanța acestora, furnizarea pe termen lung a energiei verzi către clienți, proiecte de eficiență energetică, stocarea energiei, precum și realizarea și dezvoltarea primei rețele de stații de încărcare a vehiculelor electrice din România.

Citește și:

Parcurile fotovoltaice gigantice ale Petrom din sudul țării, mai aproape de finalizare. ANRE a dat ultimul aviz

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *