Petrom: Practic am înghețat prețurile fără să ne-o ceară Guvernul

Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom, a declarat pentru Fin.ro că, timp de o lună, compania petrolieră nu a crescut preţurile la carburanţi, deşi putea să o facă.

“Fără să facem vreo înţelegere (cu Guvernul-n.red.), Petrom nu a crescut preţurile nici la benzină şi nici la motorină între 8 martie şi 8 aprilie. Având în vedere cotaţiile internaţionale, puteam să majorăm preţurile în această perioadă între 5% şi 8%. Eu nu cred în înţelegeri” a declarat Mariana Gheorghe.

Oficialul companiei petroliere a nuanţat exemplul Bulgariei, foarte mediatizat. “Vreau să corectez o altă percepţie în presă şi anume că în Bulgaria s-a făcut ceva. A fost o discuţie cu Lukoil şi s-a spus că preţul nu va creşte timp de o lună, dar a crescut cu două săptămâni. Deci nu a fost niciun precedent în Bulgaria” a spus Mariana Gheorghe.

“Dacă se îngheaţă preţurile, se pot întâmpla două lucruri. Pe de o parte, operatorii exportă pentru că pot să-şi realizeze un preţ pe o piaţă vecină, iar pe de altă parte nu exportă şi vin vecinii care găsesc o piaţă msai ieftină la noi, astfel încât oferta pe piaţa locală va scădea şi se va importa mai mult la preţuri mai mari” a mai declarat directorul Petrom.

Puteţi citi interviul cu Mariana Gheorghe în Fin.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *